Syrrans valda yrkesinriktning

Min syrra funderar på att börja jobba som IT tekniker och jag tror faktiskt att det är ett jobb som skulle kunna passa henne ganska bra. Hon är alltid den man går till när man behöver IT hjälp, oavsett vad det gäller. Mobilen som krånglar och inte vill ladda eller datorn som spelar upp musik trots att den är avstängd. Så många konstiga saker som hon har fått hjälpa mig med under åren så tror jag att hon är redo för att börja jobba med det. Men smart nog så pratar hon om att gå en utbildning inom det först och det är ju alltid bra att göra.

IT tekniker och IT hjälp är nog ett väldigt smart framtidsyrke också eftersom det bara blir mer och mer teknik överallt vilket även betyder att det kommer att bli mer och mer som behöver fixas när det kommer till tekniken. Så smart yrkesval av henne där.

Kom lite från ingenstans ändå, trots att hon är väldigt tekniskt duktig, för hon har alltid sagt att hon inte vill jobba på kontor. Att hon inte tycker om att sitta instängd hela dagarna utan vill ha ett aktivt jobb, men jag antar att alla förändras och vill göra olika saker. Hon var några veckor på praktik på HusNära Tjänster Gävle AB och trivdes väldigt bra där. Tror hon insåg att kontorsjobb inte är så farligt ändå och även hur kul hon tyckte att det var att kunna erbjuda IT hjälp till andra och faktiskt göra en förändring genom något som hon är riktigt bra på
.

Du gillar kanske också...