Sweden Green Building Awards


Sweden Green Building Awards

Sweden Green Building Awards delas i år ut på galamiddagen den 10 november, som hålls i Gyllene Salen i Stockholms stadshus. När du köper din biljett till konferensen kan du välja att lägga till en middagsbiljett. Ta möjligheten att mingla med branschkollegor och vara med när årets vinnare koras!

Utmärkelsen Sweden Green Building Award har tagits fram av Sweden Green Building Council med syftet att belöna de bästa projekt som certifierats under det gångna året och samtidigt premiera de personer och organisationer som arbetar med hållbart byggande i Sverige. I år delas även priset för hållbarhetsarbete i innovativ samverkan ut av Stockholms stads forum för hållbara fastigheter och Sweden Green Building Council. Priset tilldelas en fastighetsägare eller fastighetsförvaltare som i ett innovativt samarbete med sina hyresgäster eller boende har genomfört åtgärder som ökar en i Stockholms stad befintlig byggnads hållbarhet och därmed också fört in ett livscykeltänkande i såväl förvaltning som lokalutnyttjande. Nomineringsformulär för detta pris kommer publiceras inom kort.

Även World Green Building Councils European Regional Network har ett pris som man kan nominera till – vinnaren av priset kommer att bli Sweden Green Building Councils officiella nominering till det europeiska priset som delas ut år 2015.

Man har även möjlighet att nominera de bästa nya och befintliga stadsdelsprojekten och vi kommer även belöna en person som har påverkat den hållbara stadsutvecklingen positivt i Sverige det senaste året!

Nytt för i år är även ett pris framtaget för att belöna de bästa hållbara anläggningsprojekten i Sverige. Priset har tagits fram av Sweden Green Building Councils projekt HCA – Ett branschsamarbete för hållbarhetscertifiering av anläggningsprojekt. Utmärkelsen syftar till att främja hållbar utveckling av anläggningsprojekt genom att dela goda erfarenheter inom branschen.

Information om nomineringar:

  • Den nominerade byggnaden måste ha certifierats mellan den 1 maj 2013 och den 30 april 2014. Undantag ges för kategorin Hållbar utveckling av anläggningsprojekt, läs mer i nomineringsdokumentet för denna kategori.
  • Nomineringsperioden pågår fram till den 20 september för byggnader och HCA (OBS! vänligen observera det ändrade datumet, nomineringsdokumenten anger ett tidigare datum på 20 augusti som är inaktuellt) och ifyllt formulär skickas till info@sgbc.se. Samtliga uppgifter är obligatoriska för nominering. Juryn kan återkomma och be om kompletterande uppgifter vid behov. Högupplösta bilder som illustrerar projektet ska bifogas.
  • Lämnad information kan komma att offentliggöras och kan komma att publiceras på SGBC:s hemsida.
  • Tidigare byggnader som vunnit priset kan inte nomineras igen.
  • Juryn utses av SGBC. Juryns beslut är slutgiltigt och kan inte överklagas.

För frågor kring nomineringsprocessen, kontakta Carl-Fredrik Fridén, kommunikatör Sweden Green Building Council, carl-fredrik.friden@sgbc.se.

För att nominera, vänligen ladda ner nomineringsformulär för det pris du vill nominera till och skicka ifyllt formulär till info@sgbc.se - kriterier för att nominera finns i varje dokument.

Kategorier: